Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، گزارش‌های رسیده از اقلیم کردستان عراق نشان می‌دهد که پس از اجرای «طرح مردمی‌سازی توزیع عادلانه یارانه‌ها» در ایران، اقلامی چون روغن و آرد در شهرهای مختلف اقلیم کردستان از جمله اربیل و سلیمانیه کم‌یاب و قیمت آن به‌شدت افزایش یافته و به صورت روزانه در حال افزایش بوده و دارای نوسان شدید است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس این گزارش، دیروز متوسط قیمت آرد در هر کیسه‌ ۵۰ هزار دینار (حدود یک میلیون تومان) و روغن یک لیتری حدود ۳ هزار دینار، (حدود ۶۰ هزار تومان) بوده است.
پیش از اجرای طرح توزیع عادلانه یارانه‌ها، به‌دلیل فاصله قیمتی شدید کالاهای اساسی در ایران با کشورهای هم‌جوار، این اقلام به صورت قاچاق از ایران به کشورهای همسایه منتقل می‌شد.

با توجه به آزادسازی قیمت کالاهای اساسی و واریز مستقیم یارانه به حساب مردم، روند قاچاق کالا از ایران به کشورهای همسایه متوقف شده و سود سرشاری که از این طریق به جیب سوداگران واریز می‌شد قطع شده است.

خبرها از امارات نیز حاکی است که خرده‌فروشی‌ها و عمده فروشی‌ها در مناطق مختلف این کشور با افزایش قیمت در کالاهای اساسی مواجه شده‌اند، اما با این شرایط راه کارهایی پیدا کرده اند که فروششان کاهش پیدا نکند.

کاربران فضای مجازی هم به این مطلب پرداخته‌اند؛ کاربری به نام «علیرضا الگنه» در صفحه توئیتر خود نوشته، «از شنبه به یکباره همه چیز در دبی گرون شده، روغن مایع ۱۷ درهمی امشب ۴۳ درهم بود، مرغ ۱۲ درهمی شده ۲۸ درهم، بنزین که سی و پنج سال یک درهم بوده شده نزدیک به ۴ درهم، نون که سی سال یک درهم بود، امروز ۳. ۵ درهم شده؛ از وقتی در ایران ارز ۴۲۰۰ رو برداشتن در اینجا همه چی گرون شده!»

کاربر دیگری به نام «شاهد» هم نوشته «با اجرای طرح توزیع عادلانه یارانه‌ها در ایران، کشورهای همسایه دونه دونه دارن دچار مشکل میشن…! کمبود و افزایش قیمت شدید کالاهای اساسی (آرد، روغن و…)؛ دبی، اربیل، باکو و…»

یورونیوز هم چندی پیش نوشته بود، دولت‌های مصر و لبنان نیز همچون دولت ایران تاکنون تلاش کرده‌اند تا با اعطای یارانه سنگین مانع از جهش قیمت نان شوند ولی عبدالفتاح السیسی رئیس جمهوری مصر، پیش از وقوع گرانی‌های اخیر در بازار جهانی اعلام کرد: «دولت من نمی‌تواند ۲۰ قرص نان را به قیمت یک سیگار تهیه کند».

«امین سلام» وزیر اقتصاد و تجارت لبنان نیز اخیرا هشدار داد که در صورت ادامه روند صعودی قیمت‌ها بانک مرکزی لبنان توان تامین یارانه نان را نخواهد داشت.

   

کد خبر 676988 برچسب‌ها ارز - بازار داخلی عراق - اقلیم کردستان یارانه امارات

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: ارز بازار داخلی عراق اقلیم کردستان یارانه امارات اقلیم کردستان کالاهای اساسی کشورهای هم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۱۹۱۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداخت ۱.۵ میلیارد دلار ارز ترجیحی برای واردات کالاهای اساسی

به گزارش خبرگزاری مهر، اصغر بالسینی سخنگوی مرکز مبادله ارز و طلای ایران اظهار کرد: برای کالاهای اساسی یک میلیارد و ۴۶۰ میلیون دلار، برای کالاهای تجاری و بازرگانی مبلغ ۳ میلیارد و ۵۷۷ میلیون دلار و برای خدمات ۱۵۰ میلیون و برای واردات در مقابل صادرات یک میلیارد و ۶۴ میلیون دلار تأمین ارز صورت گرفت.

وی افزود: برای واردات کالای اساسی کشاورزی شامل گندم، دانه‌های روغنی و نهاده‌های دامی یک میلیارد و ۲۶۹ میلیون دلار، برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی ۱۹۱ میلیون دلار و در مجموع یک میلیارد و ۴۶۰ میلیون دلار برای کالای اساسی و دارو ارز پرداخت شد.

سخنگوی مرکز مبادله ارز و طلای ایران گفت: تأمین ارز نیمایی برای «صنایع حمل و نقل و خودرو» معادل ۶۳۴ میلیون دلار، «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک» معادل ۳۶۴ میلیون دلار، «صنایع معدنی» معادل ۲۶۱ میلیون دلار، «ماشین آلات و تجهیزات تولید» معادل ۲۲۶ میلیون دلار و «منسوجات و پوشاک» معادل ۲۳۳ میلیون دلار صورت گرفته است. این گروه‌های صنایع همچنین به ترتیب ۳۱۳، ۴۳، ۲۴۵، ۱۴۱ و ۷ میلیون دلار ارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات تا پایان روز ۱۸ اردیبهشت سال جاری دریافت کرده‌اند.

بالسینی همچنین اعلام کرد: یک میلیارد و ۸۵۹ میلیون دلار ارز نیمایی و ۳۱۵ میلیون دلار ارز واردات در مقابل صادرات به سایر صنایع اختصاص داده شده است.

بر اساس اعلام بانک مرکزی، وی بیان کرد: تاکنون بیست و چهار حراج شمش طلا در این مرکز انجام شده و در مجموع نیز بیش از ۳.۵ تن طلا به فروش رسیده است. در آخرین حراج از مجموع ۴۱۰ کیلوگرم طلای عرضه شده ۳۱۹ کیلو گرم با میانگین قیمت ۴ میلیارد و ۴۴۳ میلیون تومان به فروش رسید.

کد خبر 6100779

دیگر خبرها

  • سال گذشته ۱۴۶ هزارتن انواع کالاهای اساسی در استان زنجان توزیع شد
  • خودروهای باکیفیت صفر کیلومتری که با قیمت چینی‌های بازار ایران می‌شود خرید، البته در خارج/عکس
  • اسنادی از شرایط بغرنج اقتصاد ایران در سال منتهی به انقلاب ۵۷
  • پرداخت ۱.۵ میلیارد دلار ارز ترجیحی برای واردات کالاهای اساسی
  • عدالت اجتماعی برای شب بازارهای مشهد، دردسرساز شد 
  • پیام بارز «نیچروان» از ایران برای جهان
  • قیمت خودرو امروز ۱۹ اردیبهشت +جدول
  • پیام بارز «بارزانی» از ایران برای جهان
  • پیام بارز «نیچروان» از ایران برای جهان
  • بررسی عوامل تاثیرگذار بر قیمت‌های ارز دیجیتال